Weblap készítési árak eltérése
Weblap készítési árak eltérése

Weblap készítési árak eltérése

Bár Adam Smith óta tudjuk, hogy elvileg a piac láthatatlan keze irányítja, s tartja egyensúlyban a piaci kereslet és kínálat, s velük a piacon lévő áruk és szolgáltatások, valamint azok mennyiségének, minőségének és árának alakulását, a valóság azonban ennél összetettebb, s ez az igazság bizony a weblap készítési árakra is vonatkoztatható. Azt, hogy végül mennyibe fog kerülni egy weblap, megfelelő előregondolkodással, a célok, igények, módszerek, technikai részletek gondos felmérésével, megtervezésével megbecsülhető, ám előre meghatározni szinte lehetetlen a weblap készítési árat. Ráadásul közbeszólhatnak olyan, emberi gyarlóságra visszavezethető lélektani tényezők is, melyek egészen irracionális irányba mozdíthatják el a folyamat végén kifizetendő összeget.
Ha telefonon, e-mailen kérsz weblap készítési árajánlatot, ne csacsogj sokat a körülményeidről, vagy a pénzügyi helyzetedről, ugyanis előfordulhat, hogy néhány óvatlanul elejtett szó miatt a tisztességesnél jóval magasabb árat kell majd fizetned az elkészült weblapodért! Ha személyes találkozóra kerül sor közted és a weblapod elkészítésével megbízni szándékozott cég képviselője között, s nem szeretnél háromszor annyit kicsengetni, mint amennyit eredetileg, korrekt módon fizetnél ki a weblap elkészítésért, nem érdemes a legmenőbb és legdrágább öltönyödben, vagy ruhádban feszíteni! Attól, hogy most jól megy a céged, és szeretnél egy forgalmadat tovább fokozó, menő weblapot készíttetni, s ezáltal egy szolgáltatáscsomagot megvásárolni, nem célszerű és nem is méltó a pénzeddel hivalkodni, mert akkor biztos lehetsz benne, hogy számodra a weblap készítés díjszabásának határa a csillagos ég lesz!
Egy weblap elkészítése, működtetése, karbantartása a megbízó és a szolgáltató kölcsönös bizalmára és az egymás iránt tanúsított korrekt, sportszerű viszonyára épül, és korántsem csak a weblap feltöltéséig tart! Tisztázd az elején, hogy három hónapnál több garanciád legyen, mert a problémák általában a harmadik hónap után szoktak megjelenni! A weblap készítési ár megállapításánál ahhoz is ragaszkodj, hogy legyen egy minimum egy évig érvényes plusz szerviz garanciád! Aki ezt nem vállalja be, nos, azzal nincs is dolgod! Egy céges honlap elkészítését körülbelül 150-300 ezer forintos áron kínálják! Természetesen az egyedi igények függvényében mindkét irányban kialakulhat ettől jelentős eltérés, azonban korrekt, bizalmi viszony kialakítása esetén a weblap készítés árában nem érhet meglepetés! A weblap készítés ára sok összetevőből áll össze.