Egy biztos pont, akár 17 méteres magasságban is
Egy biztos pont, akár 17 méteres magasságban is

Egy biztos pont, akár 17 méteres magasságban is

A történelem folyamán, ha legalább néhány méterrel a talajszint felett akadt elvégzendő feladat, jellemzően két megoldás létezett: nagyobb volumenű munkák esetén, amikor stabil platformra volt szükség, állványzatot építtettek; kisebb feladatokhoz pedig egyszerűen létrát használtak. A tizenkilencedik század végén új megoldások születtek a magas helyek elérésére, mint például a mechanikusan meghosszabbítható létrák, amiket kocsikon található, forgó platformokhoz rögzítettek.

A második világháború után megjelentek az önjáró, mechanikusan hajló karokra szerelt kosarak vagy munkaplatformok, amik számos néven ismertek, például kosaras emelő, emelőkosaras autó vagy önjáró személyemelő. Ezek jellemzően nem érik el a teleszkópos létrák akár több, mint hatvan méteres magasságát, viszont rugalmasan használhatóak, mivel oldalirányba is képesek kinyúlni, így lehetővé teszik a nehezen, vagy máshogyan egyáltalán nem megközelíthető helyek elérését is.

Egy önjáró személyemelő biztonságos platformot biztosít a magasban történő munkához, tehát egyesíti a létrák mobilitását és azonnali elérhetőségét az állványok stabilitásával.

A kosaras emelő bérlés bárki számára kézenfekvő döntés, aki magas, nehezen megközelíthető helyeken kíván elvégezni valamilyen munkát. Cégünk áll magánszemélyek, önkormányzatok és cégek rendelkezésére is a legjobb minőségű, kifogástalanul karbantartott gépekkel, megfizethető árakon.

Léteznek önjáró kosaras emelők, amik képesek önállóan haladni a munkaterületeken kerekeikkel vagy lánctalpaikkal, azonban jellemző, hogy inkább elszállítják őket a munkaterületre, mivel így biztonságosabb és gazdaságosabb is, illetve vannak járművekre, leggyakrabban teherautókra szerelt személyemelők is. Ez nem csupán rendkívül nagy mobilitást ad a gépnek, de segít azt stabilizálni is. Az emelőgépek meghajtása történhet számos módon, például benzines vagy diesel motorral, elektromos energiával, vagy akár hibrid megoldással is. Utóbbi leginkább akkor hasznos, ha a kosaras emelőt kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmazzák.

Mivel számtalan, különböző típus létezik, amik különböző helyzetekben ideálisak, emelőkosaras autó bérlés előtt elengedhetetlen a munkaterület alapos felmérése. Ez magában foglalja a talajviszonyokat, az épületek közötti távolságot és az elérendő pont magasságát is egyebek mellett.

Egy emelőkosaras autó kezeléséhez természetesen elengedhetetlen a gépkezelői engedély megléte, azonban ez esetünkben nem jelent megoldhatatlan akadályt, hiszen az eszköz mellé képesek vagyunk tapasztalt, képzett kezelőszemélyzetet is biztosítani, amennyiben arra igény van. Kölcsönzési szándékát bármikor jelezheti felénk, azonban a korábban beérkezett megrendelések prioritást élveznek, ezért érdemes legalább egy héttel korábban kapcsolatba lépnie velünk.