Hogyan válasszunk adótanácsadót?
Hogyan válasszunk adótanácsadót?

Hogyan válasszunk adótanácsadót?

A Focus Audit Kft. blogbejegyzésben az adótanácsadás, adószakértés kapcsán nyújt segítséget az érintetteknek. Az adótanácsadó, adószakártő választása nehéz feladat, a sikeres döntéshez a Focus Audit Kft. Hogyan válasszunk adótanácsadót? című cikkéből szemezgettünk.

MILYEN A JÓ ADÓTANÁCSADÓ?
Hogy az adótanácsadó választásunk sikeres lehessen, tekintsük át azokat az ismérveket, amik a jó adótanácsadó védjegyei lehetnek. Legyünk persze figyelemmel saját preferenciáinkra is az alábbiak súlyozása során.

Naprakész. Az adózással kapcsolatos jogszabályi környezet folyamatosan változik, ezért olyan adótanácsadót célszerű választani, aki naprakész a legfrissebb jogszabályi változásokkal kapcsolatban, így fog tudni cége számára mindig optimális adózási megoldásokat javasolni.
Rendelkezik iparági referenciával. Érdemes olyan adótanácsadót választani, aki társaságunkhoz hasonló tevékenységű cégekkel dolgozik együtt, hiszen akkor feltehetőleg ismeri az iparági sajátosságokat. Tanácsos ellenőrizni az ügyfelek cégméretét is, ugyanis például ha társaságunk nagyvállalat, az adott adótanácsadónak pedig kisebb ügyfelei vannak, akkor nem biztos, hogy releváns tapasztalattal bír és hatékonyan tudja ellátni a feladatát esetünkben.
Megbízható. Az adótanácsadó kiválasztása bizalmi kérdés. Olyan adótanácsadót válasszunk, akiben megbízunk, hiszen a közös munka során társaságunkról fontos, bizalmi információk kerülnek majd a birtokába. Azon túl, hogy a jó adótanácsadó megbízható és segítőkész, fontos, hogy független legyen, és ne álljon fel összeférhetetlenség közte és ügyfele között.

A teljes blogbejegyzés elolvasható a Focus Audit Kft. weboldalán. Könyvvizsgálat, audit, adótanácsadás, IFRS tanácsadás – www.focusaudit.hu