Méhpempő ár
Méhpempő ár

Méhpempő ár

Sokan foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy a méhpempőnek miért is lehet ilyen jelentős mértékben eltérő ára a piacon. Ez egyrészt utalhat a különböző beszerzési forrásokra, a termék minőségére, jellegére (hogy friss, illetve liofilizált változatról van –e szó), és a kereskedő árrésére is. Sok terméknél a magas marketing költséget is beleépítik a termék árába. A méhpempő árát továbbiakban még az is meghatározza, hogy a fő hatóanyagtartalma a 10-hydroxy-2-decenoic acid (10-HDA) milyen mértékben van jelen. Minél magasabb, annál értékesebb pempőről beszélhetünk. Ez az érték a friss méhpempő esetében min. 1,4%, liofilizáltnál 4,2 % kell, hogy legyen. A méhpempő is, mint a többi természetben termő anyag, minősége folyamatosan változik, évszaktól, időjárástól, termőterülettől függően változhat. A 10-HDA sav tartalom is éppen ezért eltérő lehet, így 1-3,3% között mozoghat. Ez az értéke, jó esetben fel van tüntetve a termék csomagolásán. Az alábbi linkre kattintva egy kiváló minőségű méhpempőt vásárolhatunk. www.tiszta-mehpempo.hu