Kérdések-válaszok a fog implantációról
Kérdések-válaszok a fog implantációról

Kérdések-válaszok a fog implantációról

Kérdések-válaszok a fog implantációról

Amikor a fogak annyira rossz állapotba kerülnek, hogy a fogorvosok a fog implantációt javasolják megoldásnak, akkor rendszerint rengeteg kérdés merül fel a páciensekben. Mivel egy bonyolult, hosszadalmas, és nem kifejezetten olcsó szájsebészeti beavatkozásról van szó, ezért ez teljesen normális, hiszen senki sem szeretne úgy beülni a fogászati székbe, hogy fogalma sincs, mire számíthat.

Mi az a fog implantátum?

A fog implantátum lényegében nem más, mint egy mesteréges körülmények között elkészített foggyökér, ami lehetővé teszi az eredeti fogak pótlását.

Hogyan zajlik a fogászati kezelés?

Az implantátum Győr, illetve más város fogászati rendelőjében is azonos módon történik: a szakemberek elsőként egy speciális csavart építenek be a csontszövetbe, majd ezt követően végzik el a fogkorona felépítést.

Olyan lesz, mint egy valódi fog?

A professzionális kialakításának köszönhetően a fog implantátum kinézetében és funkciójában is megegyezik a valódi foggal. Ez azt jelenti, hogy még a rágás alkalmával sem tapasztalható észrevehető eltérés a kettő között.

Biztonságos a fogbeültetés?

A fogimplantációt több, mint 40 éve alkalmazzák sikeresen az orvostudományban, ami alapján bátran kijelenthető, hogy egy teljesen biztonságos fogászati beavatkozásról van szó.

Mekkora fájdalomra kell számítani?

Az implantáció minden esetben helyi érzéstelenítéssel történik, tehát a páciensek semmit sem éreznek a művelet elvégzése alatt. A fogászati kezelés végén sokan azt mondják, hogy még annyi fájdalommal sem jár, mint a foghúzás, a fogtömés vagy a gyökérkezelés.

Melyik fogászatot érdemes választani?

Országszerte rengeteg fogászati rendelő van, ahol a fog implantáció is szerepel a szolgáltatások között. Ha az implantátum Győrben kerül beültetésre, akkor a Dentys Kft. remek választás, ugyanis empatikus szakemberek várják azokat, akik szép, egészséges fogsorra vágynak.